nuff

31 Mac 2012

Fakta yang pelik tetapi benar

Terdapat banyak fakta yang pelik tetapi benar di dalam dunia ini. Sesetengah orang menganggap ianya perkara yang pelik tetapi ada juga orang yang biasa sahaja dengan perkara - perkara pelik. Di sini aku hendak berkongsi beberapa fakta yang pelik tetapi benar kepada kau orang semua.

1. Nama yang paling popular di dalam dunia adalah Muhammad.

2. Di Tokyo, menunggang basikal adalah lebih pantas daripada memandu kereta bagi perjalan kurang daripada 50 minit.

Tok Arab Terkejut Ular

Tetibe je tengah kawan tu duk sebut ulla ulla, sekor ulla kafak lalu kot kaki dia. Kerana terlalu fanik lalu beliau terbuat - buat fengsan.. hahaha.. lawak gila video ni.. wakakakap

koleksi haiwan pelik

Hangpa mesti tak penah kelih menatang - menatang ni kan. Nindia aku nak tunjuk sikit beberapa koleksi menatang pelik dalam dunia yang aku jumpa kat dalam internet ni. Aku rasa post ni mungkin tak dapat sambutan tapi aku tak dak idea dah. hentam saja la. Janji blog ni jalan. haha.. Nindia.. mai tengok mai tengok menatang yang aku jumpa mai..




















13 Mac 2012

Senarai orang paling kaya di dunia 2006

Macam biasa nombor satu bukanlah rahsia, mestilah Bill Gates. Macam mana pulak yang nombor 2 dan seterusnya, lihatlah rangking ni...

  1. Bill Gates, Microsoft, USD50 Billions
  2. Warrent Buffet, Bukan Tokey Buffet!, USD 42 Billions
  3. Carlos Slim Helu, Telecommunications, USD30 Billions
  4. Ingvar kamprad, IKEA, USD28 Billions
  5. Laksmi Mittal, Steel Industry, USD23.5 Billions
  6. Paul Allen, Microsoft, USD22 Billions
  7. Bernard Arnault, Luis Vuitton, Cristian Dior, USD21.5 Billions
  8. Prince Alwaleed Bin Talal Alsaud, Raja Saudi punya anak saudara, USD20 Billions
  9. Kenneth Thomson, Thompson Group, USD19.6 Billions
  10. Li Ka-shing, Investments, USD18.8 Billions

Antara billionaire lain ialah Roman Abramovich, di tangga 11, Micheal Dell yang buat komputer Dell tu! nombor 12! Apa yang menariknya ialah, 7 daripada 15 orang paling kaya di dunia ialah mereka yang kena buang kolej atau university dan ada yang berhenti belajar masa sekolah menengah lagi!! mereka ni membuktikan bahawa untuk berjaya kita tak semestinya kena skor semua A dalam exam tapi dengan semangat tidak mudah putus asa dan bekerja keras! oklah, kalau nak tengok sumanya, belilah majalah Forbes.